Uitnodiging SNIV dag 17 januari 2023!

17 jan
17 januari 2023 00:00 - 00:00

SNIV organiseert op 17 januari 2023 een SNIV-dag waarvoor we iedereen willen uitnodigen die geïnteresseerd is in surveillance van infecties, infectiepreventie en het gebruik van antibiotica in verpleeghuizen die gei van harte willen uitnodigen. De dag is gratis en er wordt accreditatie aangevraagd voor specialisten ouderen geneeskunde, verpleegkundig specialisten, deskundige infectiepreventie en arts-microbiologen.

De dag bestaat uit twee delen;

De ochtend is zoals gezegd bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in surveillance van infecties, infectiepreventie en het gebruik van antibiotica in verpleeghuizen en de middag is bedoeld voor deelnemers van SNIV.

Het ochtendprogramma begint om 10 uur en is zowel online als fysiek bij te wonen. Het middagprogramma begint na de lunch om 14 uur en eindigt rond 16 uur en is bedoeld voor SNIV-deelnemers en is alleen fysiek te volgen.

Aanmelden kan via deze link tot 19 december 2022!

In de ochtend komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Rioolwatersurveillance
  • Uitbraken van BRMO in verpleeghuizen gemeld bij het SO-ZI/AMR (Signaleringsoverleg Zorginstellingen en Antimicrobiële Resistentie)
  • Resistentie bij schimmels
  • Surveillance van antibiotica resistentie
  • Automatisering van surveillance van infecties

In de middag worden er na de lunch een aantal workshops aangeboden die zoals gezegd, alleen toegankelijk zijn voor jullie als SNIV-deelnemers (ongeacht welke module je meedoet).  Na je aanmelding zullen we inventariseren aan welke workshop je wil deelnemen.

De onderwerpen van de workshops zijn.

Duiding van de SNIV-resultaten

Hoe moet je de resultaten van de SNIV-modules interpreteren en hoe kan de nieuwe rapportagetool daarbij helpen?

Leren surveilleren

Hoe zet je de surveillance op en hoe worden de definities gehanteerd? Tijdens deze workshop komen vragen aan bod over de opzet van de surveillance en hoe dat zo gemakkelijk mogelijk te doen, hoe doen andere dat en kunnen we van elkaar leren. Daarnaast zullen we ook casuïstiek bespreken en laten zien hoe de e-learning van SNIV  gebruikt kan worden.

Antibiotica surveillance

Doe je al aan antibiotic stewardship? In deze workshop bespreken we hoe je de resultaten van de antibiotica surveillance daarbij kunt gebruiken.

Handhygiëne

Hoe zit de SNIV-handhygiëne module in elkaar en waarom is die zo opgezet? Leer welke onderdelen interessant zijn voor jouw instelling en hoe je wat en wanneer kunt inzetten voor verbetering.

Met vriendelijke groet,

Het SNIV team