Programma

  • Dag 1 7 april 2020
  • Dag 2 8 april 2020
  • de ReeHorst
09:30 AM - 10:15 AMInschrijven en bezoek Tradeshow
Welkomstwoord & Opening congres
10:15 AM - 10:30 AMWelkomstwoord & Opening congresDagvoorzitter
10:30 AM - 11:00 AMErfgoed uitgevoerd By Jacoline Takkehistoricus en museoloog, erfgoed uitgevoerd

Jacoline Takke is de persoon achter erfgoed uitgevoerd. Als freelance historicus en museoloog voert zij opdrachten uit voor musea, erfgoedinstellingen, bedrijven in de creatieve industrie en de overheid.

11:00 AM - 11:30 AMbehandeling van wondinfecties in het pré- en post-antibiotische tijdperk By Peter Weverarts-microbioloog, Jeroen Bosch ziekenhuis

Peter Wever is arts-microbioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis met als aandachtsgebied diagnostiek en behandeling van Q-koorts. Omdat zijn schoonouders in Noord-Frankrijk woonden, raakte hij geïnteresseerd in medische aspecten van de Eerste Wereldoorlog wat een uit de hand gelopen hobby werd onder meer resulterend in deze voordracht.

12:00 PM - 01:45 PMLunch op de Tradeshow
01:45 PM - 03:15 PMALV
03:15 PM - 04:00 PMPauze op de Tradeshow
04:00 PM - 04:30 PMgeen ziekenhuisopname in het buitenland en toch een BRMO By Juliëtte Severinarts-microbioloog, Erasmus MC

Clinical microbiologist, head of infection prevention unit at Erasmus MC Rotterdam

05:00 PM - 05:50 PMde verbinders By Urgert en van Deudekompresentatieduo

Hoe kun je mensen op de werkvloer dichter bij elkaar brengen? Hoe breng je mensen nader tot elkaar? Hoe creëer je echt verbinding, zodat mensen beter kunnen samenwerken? Rob en Joep hebben zich in dit onderwerp vastgebeten, de wetenschap ervan onderzocht en dat heeft geleid tot een wederom hyperinteractieve en humoristische show, waarbij het publiek zich na afloop veel meer verbonden voelt tot elkaar! En dat alles gebaseerd op wetenschap.

06:00 PM - 07:00 PMBorrel
07:00 PM - 09:15 PMDiner
09:15 PM - 01:00 AMthe great Gatsby, thema feest By pumpin piano's

Great Gatsby: glitter, glamour en vintage uit de jaren 20 van Amerika.

Het zou enorm leuk zijn als je in de stijl van het thema naar het diner en feest komt.

  • de ReeHorst
09:30 AM - 10:00 AMInschrijven en bezoek Tradeshow
Welkomstwoord & Opening congres
10:00 AM - 10:10 AMWelkomstwoord & Opening congresDagvoorzitter
10:10 AM - 10:40 AMVaccinatie in de reformatorische gezindte By Helma Ruijsarts M&G infectieziektebestrijding, GGD Gelderland-zuid, LCI en CiB

Helma Ruijs werkt sinds 1990 als arts Maatschappij en Gezondheid / infectieziektebestrijding bij GGD Gelderland-Zuid en sinds 1998 tevens bij de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, inmiddels onderdeel van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. Zij was betrokken bij de bestrijding van de polio-epidemie in 1992-1993, de mazelenepidemie in 1999-2000 en de rubella-epidemie in 2004-2005, die zich alle voordeden onder groepen die om religieuze redenen niet gevaccineerd zijn. Sinds oktober 2006 is zij vanuit GGD Rivierenland gedetacheerd naar de Academische Werkplaats AMPHI waar zij onderzoek doet naar ‘vaccine preventable diseases’ en met name naar de accepatie van vaccinatie door bevindelijk gereformeerden.

12:10 PM - 01:30 PMLunch op de Tradeshow
01:30 PM - 02:00 PMSO/ZI-AMR By lid werkgroep

Het signaleringsoverleg ziekenhuisinfecties en antimicrobiële resistentie (SO-ZI/AMR signaleringsoverleg ziekenhuisinfecties en antimicrobiële resistentie ) is een overlegstructuur om uitbraken van antibioticaresistente micro-organismen in ziekenhuizen die een potentieel gevaar zijn voor de volksgezondheid (snel) op te merken. Ziekenhuizen melden uitbraken van resistente bacteriën wanneer de uitbraak de continuïteit van zorg in gevaar brengt, bijvoorbeeld doordat een afdeling gesloten moet worden, of wanneer ondanks ingestelde infectiepreventiemaatregelen de bacterie zich blijft verspreiden en nieuwe besmettingen optreden. Meldingen komen vooral van ziekenhuizen, maar ook andere zorginstellingen, zoals verpleeghuizen, kunnen melden.

02:00 PM - 02:30 PM“voorspellen van nieuwe ziektes” By Marion Koopmanshoogleraar virologie, adviseur Gezondheidsraad en WHO

Marion Koopmans studeerde diergeneeskunde en deed promotieonderzoek naar virusziekten bij runderen. Daarbij werd ze gegrepen door de fascinerende wereld van de virologie, en vertrok naar de Verenigde Staten om zich verder te bekwamen in virusonderzoek, nu bij mensen. Ze was vanaf 1994 tot 2014 hoofd van het laboratorium infectieziekten bij het RIVM en werkt nu als afdelingshoofd van de afdeling Viroscience bij het Erasmus MC Rotterdam, waar ze onderzoek doet naar nieuwe virusziekten die steeds vaker lijken op te duiken, zoals het Zikavirus, vogelgriep, SARS en de Mexicaanse griep. Zij is gespecialiseerd in voedselvirussen, de verspreiding van virussen tussen dieren en de overdracht ervan van dieren op mensen.

02:30 PM - 03:00 PMResearch in the Martin Group: New Antibiotics to Overcome Resistance By Nathaniel Martinprofessor of Biological Chemistry, Leiden university

Prof. Nathaniel Martin leads an independent research group at Leiden University that is developing new antibiotics to overcome resistance. His research is multidisciplinary and draws on techniques from organic chemistry, biochemistry , and microbiology to design, synthesize, and test novel antibiotics.

Deze presentatie zal in het Engels gegeven worden.

03:00 PM - 03:45 PMPauze op de Tradeshow
03:45 PM - 04:45 PMAanspreken? gewoon doen! By Gytha Heins

Gytha Heins is teamcoach, bedrijfskundige en oprichter van Be7 Organisatie- en Leiderschapsontwikkeling. Ze ontwerpt en begeleidt leiderschaps- en veranderprocessen, waarin de mix van ‘hard’ en ‘zacht’ centraal staan.
Op de website www.succesvolaanspreken.nl staat een test, waarin je jezelf kunt vergelijken met de 500 Nederlandse leidinggevenden die ondervraagt zijn over aanspreken. Daarnaast vind je er allerhande achtergrond artikelen, filmpjes etc. over dit onderwerp.

We willen allemaal dat onze collega’s hun afspraken met ons nakomen, dat we kort en krachtig vergaderen (zonder dat anderen op hun mobiel de mail bijwerken), dat er direct gecommuniceerd wordt (dus geen geroddel) en dat iedereen eerlijk zegt wat hij vindt en doet wat-ie zegt. We denken dat het creëren van een aanspreekcultuur de oplossing is en hopen dat al die anderen hun gedrag veranderen. Maar per saldo verandert er niets en wordt gedrag waar we allemaal een hekel aan hebben op de werkvloer gewoon getolereerd. Inmiddels functioneert tachtig procent van de teams niet goed door een gebrek aan onderling aanspreken. Hoe komt het toch dat we onze mond er van vol hebben, maar het vrijwel niet doen? En vooral hoe lossen we het op? Gytha Heins deed daar drie jaar onderzoek naar en deelt in deze interactieve lezing haar conclusies en een aantal praktische oplossingen die wél werken.

Na de interactieve lezing zal je anders aankijken tegen aanspreken, waardoor je eerder de confrontatie met collega’s aangaat en zelf meer leert als je aangesproken wordt. Ook kun je anderen inspireren hetzelfde te doen. Je zult daarmee op termijn effectiever worden in je samenwerkingen en je doelstellingen sneller realiseren.

Meer informatie vooraf of na afloop via de link naar
http://www.succesvolaanspreken.nl/
Hier kun je gratis meer informatie downloaden, de test doen en eventueel haar boek bestellen.

04:50 PM - 05:00 PMAfsluiting By Tineke EmansVoorzitter VHIG
05:50 PM - 07:00 PMBorrel

Dagvoorzitters

Deze mensen helpen je door twee fantastische dagen heen.

Dagvoorzitter 7 april
Dagvoorzitter 7 april
closepopup
Dagvoorzitter 8 april
Dagvoorzitter 8 april
closepopup

Contact

Verstuur een bericht

Heb je vragen of opmerkingen? Vul onderstaand formulier in of stuur een mail naar congres@vhig.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.