De volgende Hygieia award wordt in 2019 uitgereikt.

Algemeen

Durf jij het aan?
Je hebt net dat ene interessante onderzoek gedaan, of dat bijzondere gedragsbeïnvloedende kwaliteitsproject afgerond, of er komt ineens een briljant idee in je op om op een uitdagende manier hygiëne en infectiepreventie in je organisatie een boost te geven… Zou jij dan de uitdaging aandurven om jouw project of onderzoek op een stimulerende wijze te delen met al je collega’s? Het in de VHIG-spotlights te laten schijnen? En wil je daarmee ook nog eens kans maken op een juryprijs van 1500 euro en / of de publieksprijs van 1000 euro? Schroom dan niet en doe mee met de HYGIEIA AWARD 2019!

De HYGIEIA AWARD is een tweejaarlijkse prijs vanuit de VHIG, die in 2013 voor het eerst is uitgereikt. Het werd daarmee de opvolger van de jarenlang door de VHIG en een externe sponsor geïnitieerde en uitgereikte Infectiepreventieprijs.

Doel van de prijs is het stimuleren van deskundigen infectiepreventie tot het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Ideeën  die op een innoverende, creatieve wijze een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteitsverbetering van hygiëne en infectiepreventie. Of het nu gaat om een onderzoek, een kwaliteits- of veiligheidsproject, een scholings-/opleidingsplan, de vorm maakt niet zo veel uit. Als het maar voldoet aan een aantal spelregels (zie onder ‘spelregels’).

Wij durven het aan om de HYGIEIA AWARD 2019 te organiseren en uit te reiken. Durf jij het aan om mee te doen?

 
Hygieia

 In de Griekse mythologie was Hygieia de godin van de gezondheid, porperheid en hygiëne. Zij was één van de dochters van Asklepios, god van de geneeskunde en genezing en Epione, de godin van de pijnverzachting.

Hygieia is daarmee als symbool nog steeds verbonden aan hygiëne en infectiepreventie. Haar borstbeeld is dan ook een onderdeel van de HYGIEIA AWARD.