Nascholing 

Op basis van een meerjarenplan, dat te downloaden is in de documentmanager, wordt jaarlijks nascholing aangeboden door de stichting STIP.

 


 

(na)Scholing: Desinfectiebeleid 

De STIP training 'Desinfectiebeleid' neemt je mee in de complexe wet- en regelgeving op het gebied van desinfectantia en hoe dit toe te passen in de organisatie. Naast theorie verzorgd door Philip de Vries (apotheker) en Jan Willem Andriessen (toxicoloog, ctgb) ga je 's middags aan de slag met de ontwikkeling van een praktische checklist tbv aanschaf desinfectantia. Deze kan men vervolgens in de eigeninstelling gebruiken.

Deze nieuwe nascholing staat open voor alle betrokkenen in de instelling. Aanbevolen wordt om met meer disciplines te komen. Om bijwonen van deze training met meerdere disciplines te promoten ontvang je per verschillend discipline korting.

meer informatie, zie de website van STIP.

Trainingsdata: 

Training Outbreakmanagement

Deze interactieve multidisciplinaire training wordt gegeven door professionals die meerdere outbreaks hebben gemanaged in verschillende ziekenhuizen en andere zorginstellingen en een vertegenwoordiger van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) met veel ervaring in het begeleiden en toetsen van endemische verheffingen in allerlei zorgorganisaties. Deze praktische training bestaat uit een deel theorie over resistentieproblematiek, outbreakmanagement en een deel interactieve casus training in de workshop ‘s middag.

Tijdens deze nascholing komen onder andere de volgende items aan bod

  • De definitie van outbreaks
  • Resistentieproblematiek en consequenties
  • De oorzaken van microbiologische outbreaks / endemische verheffingen
  • Strategie keuzen in de aanpak van outbreakmanagement
  • IGZ visie aanpak outbreaks.

28 september 2017